Po několika e-mailových a telefonických konsultacích jsem v pokusné verzi raději nakonec udělal něco trochu jiného: Spíše než bych rozšiřoval působení parametru Graphics | Items | Lines na nápisy, rozšířil jsem funkci parametru Graphics | Thresholds | Fine Font (px) tak, že jakmile se zapne hrubší font, šířka čáry bude automaticky 1px.
Vedle toho jsem v tomto fontu upravil řez číslic 6 a 9 tak, aby se méně slévaly a zároveň méně pletly s osmičkou:
A když už jsem zasahoval do vzhledu fontů, změnil jsem i řez a a e v jemném fontu, opět ve snaze omezit slévání:
Poslední v této souvislosti dosud provedená změna se týká čísel vývodů -- jakmile je k jejich vykreslení užit hrubší font, nebude nikdy škálován. (Pokud tedy parametrem Graphics | Thresholds | Pin Numbers povolíte zobrazování čísel i v hodně malých měřítcích, čísla mohou vposledku vyjít větší než součástky.)
Případným zájemcům rád pošlu odkaz na pokusnou verzi. Další připomínky, např. ke vzhledu jednotlivých písmen v jemném fontu, jsou jako vždy vítány.