Téma: Zmìna pozadí při exportu do DXF souboru
Dobrý den,
dá se nějak změnit barva pozadí v DXF souboru?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Diskusní fórum k návrhovému systému Formica » Dotazy a náměty ke schematickému editoru » Zmìna pozadí při exportu do DXF souboru
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Dobrý den,
dá se nějak změnit barva pozadí v DXF souboru?
Dobrý den, především musím zdůraznit, že nejsem žádný odborník na DXF. Při letmém pohledu do manuálu http://images.autodesk.com/adsk/files/acad_dxf.pdf se mi zdá, že nastavit barvu pozadí by snad bylo možné, pokud bych v souboru zadefinoval tabulku VIEW, případně VPORT. Ani jedno z toho však nevypadá úplně jednoduše, nehledě na to, že účel těchto tabulek asi je trochu širší než obarvit pozadí výkresu.
DXF výstup z Formiky jsme vždy chápali spíše jako soubor, který si uživatel importuje do svého prostředí, než jako samostatný výkres. Jaké užití byste předpokládal Vy?
Standardně poskytuji DXF soubory při projekčních pracech na řešení ovládání objektů pomocí PLC automatů - kdysi dávno jsem usoudil, že je jednodušší používat jeden rozumný systém na všechno kreslení. Občas dostávám požadavek na jiné barvy výkresu (bůh ví proč) a barva pozadí se nedá v driveru editovat. Nicméně, není to věc, na které bych lpěl, jen mě to napadlo při dotazu kolegy Kolina na import DXF do layoutu.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Diskusní fórum k návrhovému systému Formica » Dotazy a náměty ke schematickému editoru » Zmìna pozadí při exportu do DXF souboru