Petr Horský napsal:Pořád si nejsem jistý, zda Vám rozumím správně.
Jde mi o jasne a trvale graficke zobrazeni hranice plochy, na ktere mohu mit umistene nejake prvky. Svym zpusobem vlastne mate pravdu, ze mi je plocha mala, ze jiste bych se nebranil jejimu zvetseni. Ale mala je mi jen z toho duvodu, ze nevidim poradne kam az muzu v momentu, kdy zacinam delat desku. Desku si zpravidla umistuji doprostred pole, abych mel po vsech stranach dostatek mista na pripadne ukladani pomyslnych bloku soucastek (napriklad si dam k sobe vsechny soucastky, ktere tvori zdroj, procesorovou cast, vstupy, atp. a hodim si je nekam do prostoru mimo desku. Tyto skupinky si rozmistim po obvodu desky do mist, kde by se asitak nejvice hodily.
Proste je to spis domnely pocit z male plochy, stejne, jako slepec-zacatecnik. On nema maly byt, ale neustale narazi do sten, protoze proste ty hranice nevidi.
Zde je nekolik vasich upravenych obrazku, jak si to asi predstavuji:
1. Situace, kdy nastaveny rastr neni nasobkem maximalni velikosti, a tak hranice konci mezi dvema body vykresleneho rastru
2. Situace, kdy nejvyssi bod vykresleneho rastru lezi na nejvyssim bodu pracovni plochy