Petr Horský napsal:... podtržené "p" v menu bez podstatného úsilí neuvidíte, nevíte-li, že tam nějaké můžete hledat; musíte zkrátka vědět, že tam nějaké může být.
Mate moznost podtrzene pismeno vypsat cervenym pismem (popripade jinak barevne vyznacit)? A mozna nejen v teto casti ale v celem menu s klicovymi pismeny...ze by to jednak v menu pads zvyraznilo to P (a ostatni ciselne typy) a jeste navic usnadnovalo seznamovani se s menu (napr.v momentech, kdy jsem nekde poprve nebo tam nechodim tak casto a jedu pres klavesnici - precejen jina barva oci navede na klicove pismeno okamzite, podtrzeni tak vyrazne neni (jak jste psal).
Petr Horský napsal:Zde jsem měl na mysli především pouzdra (nebo obecněji součástky). Myšlenka je ta, že když už se člověk jednou dobádal toho, který objekt z knihovny vůbec potřebuje a jak ten se vlastně jmenuje, může být užitečné výsledek tohoto úsilí někde uchovat. Pochopitelně to asi bude i kdesi na desce či ve schematu, ale tam by to zas musel hledat jiným úsilím. Chache by se mohl ukládat do konfigurace a tak přenášet informace i mezi jednotlivými projekty....
Chapu, uzitecnost by to urcit emelo - napr.u pouzder by se to hodilo pro ruzne montazni otvory, roh.ci osaz.znacky, ktere si predem nema cenu definovat ve schematu, protoze se tykaji pouze vyroby desky a zaroven si nemusim pamatovat jejich nazvy, abych ej priste nasel. My napr.pouzivame system, kdy uz do schematu dam sloupky, sroubky, uhelniky coby soucastky, ktere pouzivame. Pak se mi rovnou pridaji na desku a nestane se ze bych s nimi nepocital uz od zacatku, zaroven pri generovani seznamu soucastek nemusim myslet na to, co jeste je potreba v souvislosti s montaz.pracemi na desce myslet. Zbytek veci, jako logo, osaz.znacky, apod.vzdy vkladam az v Layoutu vypisovanim casti nazvu motivu. Kdybych si mohl vyjet seznam naposledy rucne vlozenych motivu, stacilo by na prislusny motiv kliknout.
Petr Horský napsal:...A u pájecích bodů bych to viděl podobně -- cílem by mělo být rozšíření počtu situací, kdy na čísla jejich typů může člověk zapomenout.
A mam tip zpusob zobrazeni: napriklad se mi zamlouva system naposled pouzitych pisem v MS Office: na zacatku seznamu pisem je nekolik naposled pouzitych, tlusta cara a pak kompletni seznam vsech pisem..
Petr Horský napsal:V posledních letech pozoruji, že velká část potenciálních nových uživatelů očekává nějaký návrhový systém ovládaný ikonkami, nejlépe velikosti alespoň 64 x 64 pixelů. Systémem, který se ovládá jinak, se vůbec nezabývají.
Ono je pro nekoho tezke se sžít se zpusobem prace pomoci surovych vicemene obecnych prikazu, ze kterych se teprve skladaji pozadovane ukony. Ja zas pozoruji, ze Formica je jeden z mala programu,ktery ma sice netradicni ovladani, ale zato se snazi vyuzit maximalni plochu obrazovky...tusim ze to byl Pads, kde v rozliseni 1600 x 1200 pixelu mi hned po instalaci na samotne kresleni zbyl prostor asitak 800 x 600 jen kvuli ikonkam, nejakym graf.pruhum ci co to bylo a pak jeste na samotnem vykresu typicky souradnicovy ramecek (co je videt napr.v datasheetech v casti s vykresem pouzdra) jeste ukrojil sve..mozna se to dalo vypnout ci schovat ale evidentne prac.plocha nebyla pro autora to hlavni..
Co se tyka Eagle, tak tam zas spousta lidi preferuje jezdit zbesile mysi ze strany na stranu kvuli prepinani funkci tlacitky po leve strane okna misto pouzivani leve ruky k ovladani maker.