Téma: nelze otevřít soubory uložené Linuxem
Dobrý den,
nejsem možná v té správné sekci, ale zkusím to: musel jsem přeinstalovat Windows XP HomeE jelikož jsem počítač v tomto OS vůbec nespustil (nějaký nepořádek v MBR). Pro zálohování svých desek ve Formice mě nenapadlo nic lepšího, než použít schopnost Linuxu - nainstalovaného na jiném disku téhož počítače - číst soubory Windowsu a příslušné Formicové soubory jsem pomocí Linuxu uložil na USB flash paměti. Když jsem na zkoušku soubory s deskama otevřel v linuxu, objevil se na obrazovce textový výpis (spojů). ??íkal jsem si, s tím si pak Formica poradí. Bohužel se mi pak sesypal celý počítač, povolily nervy, smazal jsem oba disky a znovunainstaloval Windows XP. Tím ovšem jsem musel znovunainstalovat i Formicu. Udělal jsem tak pomocí instalačních sad a klíče HASP. Samozřejmě původního HASP klíče. Takže nevím, jestli jsem se nedopustil něčeho nesprávného. Hlavně však neumím zobrazit ty desky, které jsou uložené na zmiňovaném flash médiu přes Linux. Ikony desek hlásí jejich velikost (např. 171 kB), ale editor Layout je prázdný - žádné spoje ani součástky...
omlouvám se, že jsem zase potížista.
Děkuji za všechno předešlé a prosím, kdyby třeba někdo znal řešení, o další trpělivost se mnou.
S pozdravem P.Mišejka
P.S. Formica je pro mě bezvadná, považuji ji za velmi užitečný program, něco jsem v ní navrhl, má to pro mě velkou cenu, a takhle jsem dopad...