Petr Horský napsal:Stará se pouze o polohu ukazatele, ne o vodič, který do této polohy vede. Ten cestou snadno může být ve zkratu téměř s čímkoliv.
Ano, to muze, to neni ten problem, tento problem se odhali pri rucni kontrole izolacnich vzdalenosti. Jde jen o pripad, kdy potrebuji vodic priblizit co nejvic to jde, behem kresleni vodice. To, ze v jinem miste je vzdalenost kratsi, je videt na prvni pohled, nebo mi to kontrola potom vyhlasi - o to tak nejde.
Spise mi slo o toto:
Vnejsi oblouk: kdyz mam vest spoj podel montazniho otvoru, tak nestaci, abych vedl spoj na izolacni vzdalenost od otvoru, ale musim vest mnohem dal od nej, protoze na desku bude tlacit jeste hlavicka sroubu. Takze si nulovou carou kolem padu v medi nakreslim kruh.
vnitrni oblouk:Dalsi pripad vznika pri kresleni desek atypickeho tvaru: kruhova deska a timpadem vedeni spoje po obvodu nebo v jeho blizkosti - tam muze za jistych okolnosti dojit na jinem miste ke kratsi izol.vzdalenosti, ale opet je to na uzivateli.
Stejne tak neni resene napriklad pokud tahnu spoj krizem pres jiny a snazim se o indikaci izol.vzdal.na druhe strane jiz nakresneneho objektu - tak sice vznikne krizeni obou spoju, ale v miste kurozru je iz.vzd.dodrzena.
Petr Horský napsal:2) Podporuje jen objekty určitých typů, .........Kruhové oblouky a čáry pod obecným úhlem ignoruje.
Je to kvuli programove narocnosti? Vzdyt kdyz se vyleva med, tak se izolacni vzdalenost kolem quadrantu resi..
Stejne tak ignorovani segmetu v jinych uhlech je potrebna vec. (viz.nedavny prispevek ohledne vylevani medi).
Petr Horský napsal:Systémy vyšších kategorií ovšem v tomto ohledu umějí kvalitativně více (např. odtlačovat před sebou objekty). To ale nejsou nijak jednoduché funkce. Když jsem hledal způsob, jak vyhovět přáním uživatelů, vyšlo mi omezení z bodu 1 jako dobrý kompromis mezi složitostí programu a užitnou hodnotou.
Tak to uz je opravdu jina cenova hladina, tlaceni objektu pred sebou je hezka vec ale neni tak potreba.
Myslim ze tak jak je delana detekce nyni, je velmi vyhovujici, problemem je prave jen detekce u quadrantu a segmetu v uhlech mimo nasobky 45st. (Mel jsem za to, ze detekce resite tak, ze si z jednotlivych bodu, definujicich pozice a druh segmentu, spocitate kde vsude v poli lezi telo segmentu a timpadem muzete hlidat kazde misto styku s pozici kurzoru nebo jinym segmentem.)