Téma: NÁMĚTY: funkce editoru
Po delší době jsem při kreslení sepisoval náměty na funkce Layoutu, dávám je zde na zvážení (možná už jsem některé psal):
- zobrazovat graficky izolační vzdálenost kolem taženého vodiče (např. jako Kicad)
- přidat řadu tlačítek pro použití s myší - plovoucí nebo v horním řádku s možností nastavit vykonání makra (třeba <Alt-Ctrl-F1> až <Alt-Ctrl-F12>)
- uživatelské názvy vrstev (ne pouze 0-23)
- oddělit On/Off vrstvy od Dim, aby bylo možné zap/vyp vrstvy měnit jedním makrem (původní stav před Dim)
- možnost zapnutí zrcadlového pohledu = vše se kreslí zrcadlově (tj. když si otočím fyzickou desku můžu srovnávat stranu spojů s kresbou na monitoru) - pro oživování/servis neocenitelná funkce!
- možnost otevření schematického editoru se schematem z menu + pokud mám zvýrazněnu součástku, Schema ji taky zvýrazní nebo na ni přesune kurzor
- zvlášní funkce v menu pro měření vzdálenosti (např. jako Kicad + rozložení do os X,Y) - nyní lze pouze přesunem nulového bodu
- použití uloženého View & Zoom bez popisu je metoda pokus/omyl
- většina "rychlých kláves" (*, Ctrl-* Alt+,Alt-, i samotné + a -,atd.) je, dle mého mínění, pro praváka krkolomně použitelné - musíte pustit myš nebo přesunout levou ruku na opačnou stranu klávesnice
Generování PDF
- posunout vrstu HOLES k masce, aby díry nepřekrývaly texty/čáry
- nastavitelná výchozí viditelnost vrstev (menu nebo aktuální stav)
- uživatelské názvy vrstev
- texty generované tak, aby šlo v PDF hledat (třeba skryté, pod nynějšími vektory) - Schema to takto generuje, tím lze hledáním textu najít pozici např. R12
Snad se něco ujme ...