Téma: Formica 4.41, nebo další verze?
Dobrý den.
Měl bych několik otázek.
Zda a kdy bude dostupná nová verze systému, a jaké v něm budou změny?
Měl bych pár námětů. Ve verzi 4.40 mně některé věci trochu nevyhovují.
READ FILE SECTIONS:
Po tomto příkazu se mi načte deska do souboru přes již na půl navrženou desku a nemohu s tím již hýbat, pokud si desku dopředu neposunu někam jinam, nebo pokud si ji celou neoznačím. Po té musím provádět další operace, abych dostal načtený kus desky kam potřebuji. Přišlo by mi jednodušší načtený kus desky rovnou celý automaticky označit, nebo na to dát přepínač do sekce READ FILE SECTIONS.
Další problém vznikne, pokud načtu desku se stejnými názvy součástek. To pak musím nejdříve vlézt do souboru, který chci číst a vše tam označit na něco, co na desce do které soubor čtu není. Také by mi přišlo jednodušší a hlavně rychlejší na to upozornit a zeptat se např. na nějaké obecné přejmenování.
EDIT TEXT:
Mám na desce např. 10 součástek s názvem U1 až U10.
Dám režim EDIT TEXT, kliknu na U1, přepíšu ve formuláři na R1 a potvrdím.
Nyní kliknu na U2 a objeví se mi ve formuláři U2, Ve Formice 4.30 by se však objevilo R2.
Tady to prostě musím ručně přepisovat, což celkem zdrží, a nehledě na to, že když mám např. 30 LED diod, a ručně přepisuji každý název, mohu udělat chybu.
Toto mě opravdu tíží, jelikož ve Formice 4.30 mě to vyhovovalo mnohem víc.
Chápu, že na to někdo není tak zvyklý, ale přepínač by to určitě vyřešil.
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ:
Mám situace, že desku částečně poskládám z kousků desek, které jsem v minulosti již navrhl. Pak mám v názvech součástek zmatek a při přejmenovávání mi program dost často hlásí, že se název součástky na desce již nachází a já ji musím hledat a přejmenovávat na něco jiného, abych mohl pokračovat v předchozím kroku dál.
Parádní funkce by byla, že by se součástky, např 120 součástek na celé desce,nějakým příkazem přejmenovaly na U1-U120. Pak bych mohl započít přejmenovávání bez problémů.
Tato funkce by se hodila i například na skupinu označených součástek. Příklad: Na desce mám 150 součástek a vím, že 70 z nich jsou odpory. Označím je a řeknu přejmenuj.
A Formica z toho udělá R1-R70. Parádní funkce šetřící spoustu času. Vím že se nehodí vždy, ale dost často by se to hodilo.
Moc děkuji za příspěvky.