Kolik bodu jste kreslil pri 840ms, pane Löfflere? Efekty jste mel zapnute? Procesor je dvoujadrovy? (Intel tvrdi ze ano)
Mimochodem je zajimave, ze kdyz povypinam veskere efekty, vyhlazovani a animace, tak se to obcas vykresli za minutu, obcas za 3sec.,
ale vzdy to kresli jen v pruzich. Formica kresli normalne a zhruba o polovinu rychleji.
Nicmene tady jsou parametry testovanych sestav s Vistama:
Pentium 4 3GHz, RAM 2GB, Vista 32bit, Nvidia Geforce 7600 GT (1600 x 1200 DVI + 1280 x 1024 DVI)
5109 ms/198809 dots
2343 ms/ 98099 dots
1281 ms/ 52065 dots
360 ms/ 15120 dots
ted jsem okno roztahl pres obe obrazovky, pricemz zcela pokryta je ta mensi:
7000 ms/311958 dots
Pentium 4 3GHz, RAM 1GB, Vista 32bit, Nvidia Geforce 7300 GS (1280 x 1024 DVI)
4702 ms/138024 dots
2078 ms/ 57084 dots
337 ms/ 9400 dots
Dale, dopsal jsem narychlo svou utilitku tak, ze testuje prikaz Pset a SetPixel, a jeste kazdy dvema zpusoby:
tlacitko oznacene "DO" provadi obdobny zpusob jako demo p.Horskeho, ve Visualbasicu znaceny jako DO...LOOP, Delphi to ma DO..WHILE
tlacitko oznacene "FNXT" jde zpusobem FOR...NEXT, kdy po celou smycku muze byt proces prerusovan interupty, a ostatni programy i system
ma svuj dil procesoru k dispozici (VisualBasic, nevim jak je to v jinych jazycich)
Prvni zpusob DO...LOOP tedy kresli v kuse, neexistuje aby si program na chvili odskocil napriklad do timeru a valna vetsina procesoru
je v tu chvili pridelena programu. Domnivam se, ze jakykoliv prikaz se ve smycce provede, tak se ceka nez ho system zpracuje a pokracuje dal, az teprve kdyz je prikaz splnen systemem. Behem cekani na system ovsem stale zabira vetsinu procesoru a system a fakt netusim co pritom dela)
Ovsem system ma tak malo casu procesoru, ze mu to zpracovani trva dele, i veskere aplikace se zpomaluji.
To co jsem ted nastinil: ze do...loop vytezuje procesor vice, je jasne. Proc tomu tak je, se pouze domnivam a prijde mi to nejpravdepodobnejsi
z toho co jsem kdy vypozoroval (Win2000 az Vista se to vzdy chovalo stejne). Pokud se v necem mylim, opravte mne.
Take bych si z celeho vydedukoval, ze kdyz smycka zahlti procesor, win pouzije druhou cast dvoujadroveho procesoru. Bohuzel, sestava naseho programatora, ktery je ted pryc, by mela byt velice vykonna (ten se neosidi), a mel by mit dvoujadrovy procesor ale kresli to uplne stejne pomalu.
Tudiz je mi stale zahadou ten namereny cas 840ms...
a tady je ta utilitka:
http://kolin.pointclark.net/temp/FormicaGrid.exe
Schvalne zkuste vzdy tlacitka jedne funkce ale rozdilnou smyckou a pozorujte cas na vykresleni. Body se nevim proc nevykresluji online ale to jsem ani neresil, a kreslim primo na form.