Téma: Další možnosti PDF driveru
V souvislosti s možnostmi nového PDF driveru mě napadlo pokusit se vygenerovat barevný výstup desky tak, aby se co nejvíce podobal skutečnosti. Tedy vyčlenit jednu vrstvu pro základní zelený materiál desky, podobný skutečné barvě desky, na ní dát měď v trošku zahnědlé zelené, a na ní součástky ve výrazné, asi černé barvě a jména součástek třeba nějakou svítivou barvou. Aby na jedné straně deska trošku i barevně navozovala skutečný stav s tím, že věci podstatné pro osazení desky, tedy součástky a jejich názvy, by proti skutečnosti byly výraznější kvůli přehlednosti. Předpokládá to mít méně syté barvy pro materiál desky a spoje, aby na nich součástky se jmény zobrazené sytými barvami byly dobře vidět. Taková možnost by byla výhodná pro mě již při návrhu desky, kdy se upřesní představy o desce, poté pro osazovací firmu a nakonec i pro servis desky.
Zároveň nové možnosti pdf výstupu ukazují na jinou věc. Chtělo by to samostatnou vrstvu pro materiál desky, velmi vhodná by také byla další vrtsva pro razítko. A hned mě napadá další vrstva pro krabičku přístroje, ve které je deska uložena - hezky by se tím znázornila montáž i konečná podoba výrobku, kdy by krabička díky překrývání vrstev potřebnou část desky opravdu překryla. Na to ale v současné verzi není dost vrstev, takže by možná stálo za úvahu v nějaké příští verzi počet vrstev opět zvýšit, raději rovnou třeba na 64.