Téma: Komercni vyuziti
Mohu vyuzivat licenci SW Formica, kterou mi mam k dispozici na CVUT FEL v ramci sveho studia, i ke komercnim ucelum a ne jen ke studijnim ucelum?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Diskusní fórum k návrhovému systému Formica » Formica na FEL ČVUT » Komercni vyuziti
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Mohu vyuzivat licenci SW Formica, kterou mi mam k dispozici na CVUT FEL v ramci sveho studia, i ke komercnim ucelum a ne jen ke studijnim ucelum?
Jak velký rozsah takovéhoto užívání pro výdělečné účely máte na mysli?
No zatim nic velikyho, sem tam neco, jestli vubec. V soucasne dobe se rozhoduji mezi vice navrhovymi SW.
Držitelem té výukové licence k Formice je ??VUT FEL; krom toho ke klíči není technicky možné přistupovat bez využívání prostředků fakulty (tj. její sítě). Užívání síové Formiky studenty pro nějaký (obecně nejen výdělečný) účel proto zřejmě podléhá souhlasu fakulty a řídí se jí stanovenými pravidly. Po této stránce tedy nemám co do věci mluvit.
Pokud jde o můj osobní názor, zdá se mi, že (vedle splnění požadavků předmětu) by někdy studentům mohlo pomoci naučit se desky správně navrhovat, kdyby je navíc museli dovést do stavu, v němž by jim byla nějaká firma ochotna za ně zaplatit. Umět navrhnout desku tak, aby se dala bez větších škod i vyrábět, je koneckonců asi také cílem výuky.
Z autorskoprávního hlediska by mi tedy užívání i pro výdělečné účely v rozsahu výšeuvedenému přiměřeném celkem nebylo proti mysli. Jde o to ten přiměřený rozsah definovat. Nejsem si ale jist, zda formulace "No zatim nic velikyho, sem tam neco" k tomu poskytuje ideální základ.
Tak se jiz omlouvam, na skolnich strankach v sekci download je zminka o tom, ze system Formica muze byt pouzit pouze pro nekomercni ucely. Tim je jiz cela zalezitost vyresena.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Diskusní fórum k návrhovému systému Formica » Formica na FEL ČVUT » Komercni vyuziti