Zdravím a vstoupím do diskuze i když opožděně, se svými poznatky (z funkce programů PADS či Eagle). Pokud by výsledkem vylévání Cu měla být nějaká entita, pak předpokládám, že by se k ní nešlo nijak jednoduše připojit jako dnes a to kdekoliv, jako dnes. K vylité Cu v Layoutu můžete připojit i dodatečně jakýkoliv pad. To je něco, co mi u těchto programů hodně chybí. Při jakékoliv drobné změně pak totiž musíte tuto entitu celou smazat a znovu celou definovat a rozlít. To rozhodně nemusí být jen jednoduchá triviální záležitost proveditelná pouhými několika kliky myši.
Mě to u těchto programů např. hodně chybí.
Pro vylévání Cu používám rastr 0,1 mm a na hotové rozlité Cu, s tím vizuelně ani funkčně nemám problém. Samozřejmě na obrazovce PC to vidět je a kruh to není. Vylévám Cu nejčastěji s parametry 0,6 mm/0,3 mm a pod. Pro 5. konstrukční třídu je to naprosto dostatečné a ve většině případů i pro třídu o jednu vyšší.
To jednoduché připojení pájecího bodu k entitě jak je to možné dnes, by mi hodně chybělo. Jakmile to bude entita, tak už to nebude tak snadné.
Druhá věc, která s tím souvisí je, jak udělat spoje tepelnými můstky k pájecím bodům. Jejich počet a šíře musí být definována spolu s tou entitou neb k entitě se již nepřipojíte. Což by teoreticky mohlo vést k tomu, že kolik máte typů pájecích bodů, tolik musíte mít definic. Spousta dalších věcí by mohla následovat.
Takže za mě, pokud entita, tak jako další možnost pro vytvoření rozlité Cu, ale určitě ne jako náhrada současného způsobu.
Na Layoutu (Formice) je dle mě nejkrásnější ta, řekněme, uživatelská jednoduchost a PŘÍTULNOST i když to je pohled ovlivněný tím, že ji používám cca 16 let a znám ji.
Co se funkčnosti a výstupu týká, tak podle mě URČITĚ není horší než ty ostatní programy. Spíš bych řekl, že co se ovládání a dostupnosti funkcí týká (jak jsou pro uživatele přístupné a jak se k nim musí proklikat), tak těm ostatním programům toho hodně z jednoduchosti ovládání ve FORMICE chybí. Jeden příklad za všechny. Zrcadlit v EAGLE musíte tak, že nejprve myší z menu (nebo pokud si napíšete makro) zvolíte funkci MIRROR (2x klik) a potom opět stejně zvolíte funkci ROTACE (minimálně 2x klik). Kde je ta jednoduchost několika klepnutí na klávesu TAB. No nic, to může být opět jen můj pohled, ovlivněný mými znalostmi a trochu jsem uhnul od tématu rozlité Cu..