Dobrý den, dotazy by vydaly hned na tři vlákna, ale když už jsou všechny v jednom příspěvku, nebudu je rozdělovat.
jarex napsal:Ve Formice 4.30 se v tabulce pady třídily podle číselného označení, nyní mám Formicu 4.40 a tam je to rozházené. Dá se to nějak setřídit?
Ony nejsou rozházené, nýbrž setříděné podle velikosti. Přejete-li si je setřídit podle čísel, přepněte si prosím Dimensions | Tools | Sort Pad Table.
jarex napsal:Další problém mám v automatickém inkrementu názvu součástky. Ve Formice 4.30 se mi po pojmenování součástky např. "R1" při dalším pokusu o přejmenování další součástky automaticky objevilo R2. Což se nyní neděje.
Teď se (mluvíme-li o přejmenování v režimu Edit Text) automaticky objeví R2 také (za předpokladu, že není na desce již užito jinde), ale nejprve Vám program nabídne k editaci výchozí R1. Teprve když se jej pokusíte vložit, program ohlásí, že je duplicitní a nabídne nejbližší vyšší volné (což může být R2). Logika za tím je jednoduchá, program nemůže tušit, že budete R1 chtít změnit zrovna na R2, a nebýt to právě R1, přesně vzato nemůže mít ani zdání, zda číslo budete chtít zvyšovat či naopak snižovat.
jarex napsal:Další věc, které jsem si všiml je ta, že když mám přepnuto na DELETE LINK a omylem kliknu na spoj v jiné vrstvě, než kterou mám nastavenou, smaže to celou skupinu spojů a ne ten na který jsem klikl. Toto se ve 4.30 nedělo.
No, asi se stalo spíše to, že jste klikl na součástku (jinými slovy, byla detekována součástka, jak indikovala druhá řádka pod hlavičkou okna aplikace) a ve verzi 4.40 bylo chování režimu Delete Link rozšířeno tak, že celou tuto součástku odpojí (což by vývod po vývodu mohlo být pracné). To by samo o sobě ani tak nevadilo, můžete použít Undo stejně jako při jiných překlepech. Horší však je, že ve velkém zvětšení vůbec nemusíte vidět, že se cosi ztratilo (např. pracujete kdesi uprostřed IO, všechny jeho vývody však jsou mimo zobrazované okno). Proto jsem do pozdějších verzí přidal potvrzovací dotaz.