Téma: Rotace umístìných součástek
Protože rotace součástek asi souvisí až s testovací verzí (menu Tools je jen tam), dovolil jsem si založit nové téma zde -- fórum jednotlivé příspěvky přesouvat (ani kopírovat) bohužel neumí.
Je to mozna spise na jine tema, ale myslim pripady, kdy mam vlozene pouzdro a potrebuju ho rotovat. Neprisel jsem na to, jak to udelat jinak, nez zapnout kopirovaci funkci, pouzdro zkopirovat a pred polozenim na desku nastavit v "Tools - Rotate" uhel. Cili nemohu jen jednoduse oznacit soucastku a zmenit jeji uhel. Ale je pravda, ze tuto funkci pouzivam do roka asi dvakrat, takze takova tragedie to neni, jen je to takove krkolomne a pokud to neznaly uzivatel bude chtit udelat, bude si s tim asi muset chvili hrat. A take se to neda pouzit na nastaveni konkretniho uhlu.
Předpokládám, že máte na mysli rotace součástek jen o obecný úhel? Co se týče rotací označených součástek o násobky 90°, samostatný příkaz k tomu není; hlavně proto, že mne nenapadlo, že by jej někdo mohl potřebovat. Jelikož po rotaci asi stejně bude vždy nutno přesněji upravit polohu, měl jsem za to, že stačí s jednotlivými součástkami dělat obě operace zároveň v režimu ukazatele Move Component (po Alt-F8).