Téma: co bude dál
Co se týká systému, zatím co se mých potřeb vyhovuje. Ale přeci jen by mě zajímalo, jaká je bude další plánovaná budoucnost Formicy.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Co se týká systému, zatím co se mých potřeb vyhovuje. Ale přeci jen by mě zajímalo, jaká je bude další plánovaná budoucnost Formicy.
V posledních měsících několik uživatelů pokusně pracuje ve verzi předběžně označené 4.41, s rychlejší grafikou, rozlišením 100 nm a dalšími drobnějšími úpravami, i ve výstupních generátorech. Přejete-li si, mohu Vám poslat např. odkaz na její poslední build. Soubory desky (*.pcb) však nejsou zpětně kompatibilní, dost dobře ani nemohou být.
Vedle toho i verze 4.40 existuje v podobě s řadou detailů vylepšených oproti té „oficiální“ na stránce Download (http://www.formica.cz/download1.html).
Schematický editor se v minulých letech vyvíjel spíše evolučně; nakumulované změny budou oficiálně uvolněny až spolu s uvedenou verzí o jemnějším rozlišením (testující uživatelé je ovšem již mají).
Dobrý den,
neuvažuje se o vydání nějaké "nové verze" ?
IvoL
Dobrý den, to je správný dotaz, děkuji. Ve skutečnosti se verze 4.41 už omezeně prodává, typicky jako upgrade pro ty uživatele, kteří potřebují některou z jejích nových vlastností. V Layoutu jsou nejdůležitější velmi zhruba tyto:
* Rozlišení 100 nm, kreslicí plocha 2 × 2 m.
* Nový režim Draw Bus pro kreslení sběrnic.
* Možnost uložit a jediným příkazem vyvolávat až 10 „pohledů“ na desku, popisujících kompletní nastavení grafiky.
* Auto Dimming — možnost zobrazování jednotlivých vrstev nejen vypnout a zapnout, ale také „zešedivět“; toto lze přepínat i automaticky, dle změn aktivní vrstvy.
* Rychlejší grafika s vykreslováním skrz bitmapy.
* Přepracované výstupy pro Gerber RS-274X a Excellon.
Vedle toho tam během let byla ve srovnání s „oficiální“ verzí 4.40 pochopitelně vylepšena řada detailů. (Ve schematickém editoru je též kreslení skrz bitmapu, dále záložky pro jednotlivé listy schematu a drobné změny ovládání.)
Dobrý den, rád bych si uvedené funkce vyzkoušel, mám omezený systém s klíčem HASP, bylo by možné poslat odkaz na nějakou volně šiřitelnou sadu verze 4.41. ?
Dobrý den, ano, právě jsem Vám přeposlal e-mail. Odkaz na archiv s buildem 1083 tam obsahuje také demonstrační verzi (LayoutD.exe).
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.